Kellosepän ja kultasepän palvelut.

Huollamme kellosi sekä korusi. Kellon pariston vaihto odottaessasi. Autamme myös muissa kelloihin tai koruihin liittyvissä tiedusteluissa - tervetuloa käymään!

Kellon korjaus sekä huolto vaativat vankkaa ammattitaitoa. Liikkeessämme työskentelevät kellosepät ovat kaikki koulutettuja, ja he omaavat alalta vuosien kokemuksen. Heidän tarkoissa käsissään kellosi saa turvallisen ja laadukkaan käsittelyn. Kelloseppiemme työn laadun takaa yhden vuoden takuu.

Haluamme tarjota korkeatasoista palvelua ja pyrimme kellojen korjauksessa mahdollisimman laadukkaaseen lopputulokseen pidentäen kellon käyttöikää. Olemme erikoistuneet etenkin seinäkellojen huoltoon jo vuosikymmenien ajalta, vaan korjaamme mielellämme myös ranne-, tasku- ja lattiakellot.

Kellon paristonvaihto kellosepän tekemänä odottaessasi alk. 15,00 €.

Seinäkellon korjaus

Seinäkellon huolto koostuu monista vaiheista. Aluksi kellosta annetaan asiakkaalle alustava korjausarvio. Jos kellosta löytyy purkamisvaiheessa jotain suurempaa vikaa, siitä ilmoitetaan asiakkaalle. Seuraavaksi kello puretaan pesua varten. Pesun jälkeen tarkistetaan rattaiden tapit, joiden kulumisjäljet hiotaan ja kiillotetaan. Tämän jälkeen seinäkellon koneiston pohjat laakeroidaan ja varmistetaan ratasvälitys. Kellon käyntiratas tarkistetaan ja ankkurin käyntipinnat tai kynnet - käynnin mallista riippuen - kiillotetaan. Sitten tarkistetaan ripustusjousi sekä kaikki lyönnin kuluneet vivut, ja vaihdetaan lyöntivasaroiden nahkapalat. Loppupesun jälkeen uudet jouset vaihdetaan kunnostettuihin jousikoteloihin. Lopuksi suoritetaan kasaus, öljytys ja oikeiden asetusten asettaminen.

Kello öljytään jokainen osa erikseen kelloille tarkoitetuilla öljyillä. Huollon jälkeen kellot koekäytetään. Tämä vaatii tarkkuutta ja aikaa, jotta mahdollliset ongelmat tulisivat esille jo kellosepän luona. Kellon kaappi puhdistetaan ja käsitellään puunhoitoöljyllä, ja sen lasit pestään. Kun kello käy aikaa ja toimii kuten pitää, se pääsee takaisin kotiin.

Seinä- ja kaappikellojen nouto- ja asennuspalvelu ovat myös käytössänne, kysy lisää! Kellojen säilytyskin onnistuu esimerkiksi remontin ajaksi. Kaikki tiloissamme säilytetyt kellot ovat vakuutettuja.

Taskukellon korjaus

Taskukellot tarkastetaan pintapuolisesti vastaanoton yhteydessä, ja asiakkaan ilmoittamasta vianmäärityksestä annetaan alustava hinta-arvio. Huollon aluksi kelloseppä avaa kellon ja tarkistaa mahdolliset vaurioituneet osat. Taskukelloissa on monia eri kaliipereja ja merkkejä, joten osien saatavuus ja varaosien hinnat vaihtelevat suuresti. Asiakkaalle ilmoitetaan, jos hinta-arvio muuttuu.

Taskukello puretaan osiin ja esipestään. Rattaiden tapit tarkistetaan ja kiillotetaan. Ruosteet ja hapettumat poistetaan, ellei uusia osia saa tilalle. Vetojousi mitoitetaan ja vaihdetaan uuteen. Laakerikivet tarkistetaan, ettei niissä ole halkeamia tai pikeentynyttä likaa. Kivet vaihdetaan tai puhdistetaan. Kaikkien tarvittavien korjauksien jälkeen kello ja kuoret loppupestään sekä kiillotetaan. Taskukellon lasi pyritään säilyttämään alkuperäisenä, ellei siinä ole halkeamia. Taskukelloissa on usein käytetty myös pleksiä, joka vaihdetaan lähes aina. Lopuksi kello öljytään ja kasataan.

Kun taskukello on kasattu, tarkistetaan käyntiasennot tarkistuskoneessa kuudessa eri asennossa. Käynti keskiöidään ja rukataan mahdollisimman hyväksi. Tarkistuskoneen nauhojen jälkeen taskukello siirtyy koekäyttöön, jossa varmistetaan, miten kello käy aikaa. Kun kello on todettu toimivaksi, se on valmis palautettavaksi omistajalleen.

Rannekellon korjaus

Mekaanisissa rannekelloissa toimitaan lähes samaan tapaan kuin taskukelloissa. Rannekellojen yleistyttyä 1930-luvun jälkeen ovat niiden tuotantomäärät olleet suurempia kuin taskukelloilla. Yleisyydestä johtuen rannekelloihin löytyy hieman paremmin varaosia kuin taskukelloihin. Jos tarvittavaa osaa ei kuitenkaan löydy, vanha osa pyritään korjaamaan.

Rannekelloissa tarkistetaan kaikki käyttöasennot ja koekäyttö suoritetaan keinoranteessa. Keinoranne jäljittelee ihmisranteen liikettä, jolloin saadaan paremmin esiin käyntitarkkuus. Asiakkaan tuleee kuitenkin itse testata kello ranteessaan, jolloin rukkausta voidaan vielä säätää lisää. Rannekelloon tehdään lisäksi kuorienkunnostus, tiivisteiden vaihto ja metallirannekkeen kunnostus tai nahkarannekkeen vaihto. Asiakas voi valita laajasta valikoimastamme uuden rannekkeen jo ennen huoltoa.

Kvartsi- eli paristokäyttöisessä kellossa huolto on hitusen yksinkertaisempi, usein kokoluokka vain on pienempi. Kello puretaan ja pestään. Tarkistetaan kaikkien rattaiden ja laakerikivien kunto. Mikroskooppi on tässä työssä tarpeellinen apuväline. Koneistosta tarkistetaan eri arvoja mittaamalla, missä kunnossa eri komponentit ovat piirilevyssä. Koekäyttö jää vähemmälle, koska kvartsikelloissa ei esiinny asentoeroja. Vesitiiviistä rannekelloista voidaan tarkistaa myös vesitiiviys tarpeen mukaan. Hyväksyttyjen testitulosten jälkeen kello on valmis.

Muut kellopalvelut

Odottaessasi vaihdamme kelloosi pariston tai rannekkeen. Neuvomme ja autamme sinua myymälässä, sekä vastaamme kotisivujen kautta tulleisiin yhteydenottoihin mahdollisimman ripeästi.

Tarkoituksemme on säästää sinun aikaasi ja tarjota käyttöösi ystävällinen, avulias ja ammattitaitoinen palvelu. Kellosi saa meillä nopean, laadukkaan ja tarkan käsittelyn.

VÄLITÄMME KELLOSTASI

Tuo kellosi meille huoltoon ja saat sen takuuvarmassa kunnossa takaisin. Kaikissa kellotöissä on yhden vuoden takuu.

Suomen kelloseppäliitto ry:n Jäsenliike

Teemme kaikki korjaustyöt huolella sekä kulta- että hopeatuotteisiin. Puhdistamme ja kiillotamme korut. Vaihdamme uudet lukot ja varaketjut odottaessasi.

Voit myös suunnitella omia yksilöllisiä koruja ja tuoda ne meille toteutettavaksi - myös omista kulta- tai hopeamateriaaleistasi. Avustamme suunnittelussa ja kerromme eri mahdollisuuksista.

Kultasepän korjaustyöt

 • korujen kiillotukset ja puhdistukset

 • sormusten koon muutokset ja rodinointi

 • ketjujen juotokset

 • lukkojen vaihdot odottaessa

 • uudet riipuslenkit ja kulumien kunnostukset

 • kivien uudelleen istutukset ja puuttuvien uusinta

 • hopea-aterimien terien kiinnitykset ja kiillotukset

Kaikki kultasepille kuuluvat jalometallialan työt!

Korun suunnittelu

Voit teettää kauttamme myös uniikkeja koruja tai tuotteita omien suunnitelmiesi mukaisesti. Annamme mielellämme suunnitteluapua ja vinkkejä, jotta voit visioida itsellesi unelmiesi korun. Neuvomme sinua sekä myymälässä että sähköpostitse.

Töissä käytetään usein asiakkaan omaa materiaalia, yleensä hopeaa tai kultaa. Vanhoista koruista saadut kivet pystymme oivasti käyttämään uudelleen. Kaiken tarvittavan materiaalin saa myös meiltä. Arviot töistä tulevat noin 2 päivän aikana. Tule käymään tai ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella. Kultaseppämme on täällä sinua varten.

Kaiverrukset

 • käsinkaiverrukset n. 1 viikon toimitusajalla

 • lasiin kaiverrus

 • sormusten kaiverrukset nopeasti

 • koneelliset kaiverrukset teemme paikan päällä, joten toimitusajat ovat lyhyet

 • valikoimassamme on eri kokoisia hopea-, messinki- ja alumiinilaattoja.

Punonta

Punomme kaikki helminauhat liikkeessämme. Käytämme vahvistettua helmisilkkiä ja hopeaspiraalia. Helmet puhdistetaan säämiskällä ja vedellä sen jälkeen, kun ne ovat purettu.

Hinnat alkaen noin 1,- per sentti eli 50 cm pitkä nauha 50 euroa. Ranteet alkaen 25 euroa.