Kello- ja Kultaliike Piekäinen Oy on perustettu 1. syyskuuta 1939. Yritys on perustamisestaan asti sijainnut Helsingin Töölössä osoitteessa Mannerheimintie 100.

Kellosepän tila

Kello- ja Kultaliike Piekäinen Oy on täyden palvelun kello- ja kultaliike. Yritys työllistää viisi kelloseppää ja käyttää lisäksi alihankkijoinaan kultaseppää sekä käsinkaivertajaa. Arviot ja korjaustiedot saat suoraan tekijältä.

Kunnioitamme korjauksessa vanhaa: pyrimme ensisijaisesti korjaamaan vanhan säilyttäen tuotteen alkuperäisyyden. Teemme kaikki kellosepän työt, joihin kuuluu tarjoamamme yhden vuoden takuu. Paristojen ja rannekkeiden vaihdon teemme odottaessasi. Huollamme kaikki erityyppiset kellot rannekelloista kaappikelloihin. Kelloseppämme ovat lisäksi erikoistuneet vanhojen antiikkikellojen huoltamiseen.

Mikäli kellosi tarvitsee noudon tai asennuksen, me hoidamme. Annamme alustavan arvion kellon korjauskustannuksesta ja pystymme lisäksi halutessasi arvoimaan kellon historiaa. Tarjoamme kellollesi tarvittaessa turvallisen vakuutetun säilytyksen.

Teemme myös  huolella kaikki korjaustyöt kulta- sekä hopeatuotteisiin. Puhdistamme ja kiillotamme korut sekä vaihdamme uudet lukot ja varaketjut odottaessasi. Tarjoamme laadukkaan valikoiman erilaisia uniikkeja koruja ja lahjoja. Voit myös suunnitella omia yksilöllisiä koruja ja tuoda ne meille toteutettavaksi. Avustamme suunnittelussa ja kerromme valmistuksen eri mahdollisuuksista.

Kello- ja Kultaliike Piekäinen Oy pyrkii tarjoamaan alan tuotteen, palvelun tai konsultoinnin jokaisessa tilanteessa. Emme arastele suurempienkaan haasteiden edessä.

HISTORIA

Kelloseppämestari Martti Piekäinen, perustaja (1911-1978)

Kello- ja kultaliikkeen perustaja, Martti Piekäinen, oli maamme parhaimmistoon kuuluvien kelloseppämestarien Rudolf ja Georg Elfströmin opissa Viipurissa 1930-luvulla. Vuonna 1938 Martti valmisti oman sekuntiheilurikellonsa, josta hän ansaitsi Kelloseppä Mestarin arvonimen. Sekuntiheiluri on nähtävissä liikkeen seinällä tänäkin päivänä. 1.9.1939 hän avasi vaimonsa Elman kanssa Mannerheimintie 100 -osoitteessa sijaitsevaan toimitilaan Kello- ja Kultaliike Piekäinen Oy:n.

Alkuvuodet olivat rajuja sodan runtelemassa Suomessa. Ammattitaidolle ja käsityölle oli siltikin tilausta, ja armeijassa Martti auttoikin ilmavoimia kehittämään kuvannuslaitteita. Sodan päätyttyä yritys pääsi aloittamaan toimintansa kunnolla Elman ja Martin asuessa neljän lapsensa kanssa saman osoitteen kerrostalossa.

Pekka Piekäinen (1945-2004)

Martin ja Elman toinen poika, Pekka Piekäinen, oli myös opiltaan kelloseppä, mutta hän toimi etenkin arvostettuna hopeaseppänä. Hän ammensi nuorena oppinsa isänsä pajalta sekä tutulta venäläiseltä kultaseppämestarilta Boris Sarvalalta. Pekka Piekäinen sai vuonna 1980 taideteollisuuden valtionpalkinnon ja hänet valittiin Vuoden Kultasepäksi vuonna 2002. Pekka tunnetaan erityisesti eleganteista hopeatöistään. Hän tuli tunnetuksi omintakeisesta muotokielestään sekä puhtaista ja selkeistä muodoista, joihin hän ammensi ideansa luonnosta sekä elämää ympäröivästä arkimaailmasta.

Toimiessaan Auran Kultaseppä Oy:n pääsuunnittelijana vuosina 1971-1989 Pekka Piekäisen koruja myytiin liikkeissä ympäri maailmaa, esimerkiksi Lontoossa, New Yorkissa, Tokiossa ja Pariisissa. Hän oli myös ainoa pohjoismaalainen suunnittelija, jonka koruja myytiin kuuluisalla Tiffanylla. Uransa aikana Pekka suunniteli koruja lukuisille julkisuuden henkilöille. Pekka teki myös merkittävää yhteistyötä sveitsiläisten kellomerkkien Omegan, Tissotin sekä Lancon kanssa. Nämä kellot olivat 70-luvulla miljoonakauppaa, ja kello- sekä kultasepänalat elivät Turussa loistokausiaan. Pekan suunnittelemia kelloja myytiin varmistetusti yli 156 maassa. Nykyään nämä Pekan 70-luvulla suunnittelemat kellot ovat keräilyharvinaisuuksia. Myöhemmin Pekka perusti Annakaisa Laakson kanssa yrityksen PlatinOro Oy, joka on edelleen toiminnassa.

Eero Piekäinen (1949-2006)

Martti ja Elma Piekäisen poika Eero oli isänsä opissa 1960-luvulla ja siirtyi liikkeen omistajaksi vuonna 1978. Eero Piekäinen johti yritystä tinkimättömällä laadulla ja arvostettavalla käsityötaidolla. Messinki ja teräs muokkaantuivat asiakkaiden toiveista haluttuihin muotoihin ja toimiviksi osiksi eri kelloihin ja laitteisiin. Hän oli hyvin arvostettu kelloseppä ja toimi vuosia Kelloseppäliiton hallituksessa. Lisäksi hän aloitti vuosien yhteistyön Kello- ja Kultaliike Piekäinen Oy:n ja Kelloseppäkoulun välillä, mikä jatkuu edelleen.

Riikka Piekäinen (1981->)

Riikka valmistui Kelloseppäkoulusta keväällä 2004. Hän työskenteli opiskelunsa ohella liikkeen palveluksessa omaksuen 65 vuoden ajalta periytyneen tietotaidon. Vuonna 2005 yritys siirtyi kolmannelle polvelle Riikka Piekäisen siirtyessä yrityksen johtoon. Kello- ja kulta-ala olivat tuolloin suuressa muutoksessa. Käsityön arvostus oli vähentynyt ja kellojen käyttö muuttui: puhelimet veivät sijaa ajannäyttäjinä, tietokoneista tuli perinteisiä kelloja tarkempia sekä koruja ja hopeaa saatiin usein tarpeeksi perintöjen kautta.

Riikan vahva halu auttaa ja tinkimätön sitoutuminen korkeaan laatuun kuitenkin varmistivat, että yrityksellä riitti ja riittää töitä. Kaikki työ on tervetullutta. Kello- ja Kultaliike Piekäinen Oy tarjoaa laadukkaan valikoiman ja ammattitaitoiset työntekijät vastaamaan asiakkaiden toiveisiin ja tarpeisiin. Yrityksessä korjataan mielellään kaikki kellot ja korut ylläpitäen korkeaa laatua. Tuotevalikoimassa suositaan etenkin kotimaisia arvostettuja merkkejä. Tämän päälle Riikka takaa rehellisen, avoimen ja ystävällisen asiakaspalvelukokemuksen - nyt ja tulevaisuudessa.

Kelloseppä

Riikka Piekäinen

Yrittäjä, kelloseppä, asiakaspalvelija; kaiverrus & helmenpunonta.

Heikki Luukko

Kelloseppä

Richard Hemmi

Kelloseppä, Seinä- Lattia- ja Antiikkikellot.


Teemu Sillanpää

Kelloseppä

Harri Hamberg

Kultaseppä

Janne Pulkkinen

Kelloseppä, Ranne- ja taskukellot.

VÄLITÄMME KELLOSTASI

Tuo kellosi meille huoltoon ja saat sen takuuvarmassa kunnossa takaisin.
Kaikissa kellotöissä on yhden vuoden takuu.


Suomen kelloseppäliitto ry:n jäsenliike

Hyväntekeväisyys kello